VerhuisdLet op: Neder-L is verhuisd naar www.neerlandistiek.nl

woensdag 4 april 2012

19 april: Literaire avond met prijswinnende auteurs

Literaire avond met prijswinnende auteurs
Ontmoet literair talent van Nederland tijdens een avond van voordracht, interview en gesprek. Op donderdagavond 19 april 2012 presenteert de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde de recent door haar bekroonde auteurs.

Bekroond talent
Begin maart heeft de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde prijzen toegekend aan Merijn de Boer (beste prozadebuut), aan Thomas von der Dunk (beste cultuurhistorische studie) en aan Veerle Fraeters, Frank Willaert en Louis Grijp (beste teksteditie). Uitgebreide informatie hierover vindt u terug op de website van de Universitaire Bibliotheken Leiden.

Op donderdag 19 april – halverwege de periode tussen toekenning en uitreiking - organiseert de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde (MNL), in samenwerking met de Universitaire Bibliotheken Leiden, een literaire avond waar u nader kennis kunt maken met de auteurs en hun prijswinnende werken. Dit evenement vindt plaats in de Universiteitsbibliotheek Leiden. De prijsuitreiking zelf zal plaatsvinden op zaterdag 9 juni 2012, tijdens het openbare gedeelte van de jaarvergadering van de MNL.

Programma Literaire Avond
19.15 uur                       Zaal open (Vergaderzaal Universiteitsbibliotheek Leiden, Witte Singel 27)
19.30 uur                       Welkom door Peter Sigmond, voorzitter van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde

19.45 uur                       Voordracht en interview Nestvlieders
Merijn de Boer wint de Lucy B. en C.W. van der Hoogt-prijs voor zijn verhalenbundel Nestvlieders (2011). De auteur leest enkele passages voor en wordt geïnterviewd door Aleid Truijens, redacteur en columniste van De Volkskrant.

20.15 uur                       In gesprek over Een Hollands Heiligdom
Aan Thomas van der Dunk werd de Dr. Wijnaendts Francken-prijs toegekend voor zijn studie Een Hollands heiligdom. De moeizame architectonische eenwording van Nederland (2007). Historicus en juryvoorzitter namens de MNL Rudolf Dekker gaat in gesprek met de auteur.

20.45 uur                       Een brede kennismaking met Hadewijchs Liederen
De Kruyskamp-prijs gaat naar de editie van Hadewijchs Liederen (2009) — bezorgd door Veerle Fraeters en Frank Willaert met een reconstructie van de melodieën door Louis Peter Grijp. De editeurs gaan in op de zingbaarheid van een dertiende-eeuwse mystica en dichteres.

21.15 uur                       Receptie

AanmeldenWilt u deze avond bijwonen? U kunt zich uiterlijk 15 april 2012 aanmelden, per e-mail aan aanmelding@library.leidenuniv.nl of telefonisch via het secretariaat van de Universiteitsbibliotheek Leiden (tel: 071-527 2832), onder vermelding van “MNL”.

Voorproefje
Geniet alvast van een voorproefje van de avond met deze korte video interviews met winnaars Merijn de Boer en Thomas von der Dunk.