VerhuisdLet op: Neder-L is verhuisd naar www.neerlandistiek.nl

woensdag 18 januari 2012

Age: Tentoonstelling van Lam de Wolf bij Bijzondere Collecties UvA


Tentoonstelling van Lam de Wolf bij Bijzondere Collecties UvA
Opening met minisymposium over kunst en taal

Lam de Wolf exposeert zes Lijnwoorden bij de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam. De tentoonstelling wordt geopend met een minisymposium over kunst en taal op vrijdag 3 februari 2012 van 17 tot 19 uur.

Sprekers zijn Lam de Wolf, galeriehouder Paul Derrez, taalkundige Riemer Reinsma en Steph Scholten, directeur UvA Erfgoed. Ieder van hen belicht het thema kunst en taal in relatie tot het beeldende werk van Lam de Wolf.

Lam de Wolf (1949) is gefascineerd door taal en woorden. Veel van haar werk getuigt daarvan. Haar Zakdoekenboekje bijvoorbeeld bestaat uit zakdoeken waarop woorden geborduurd zijn die, ontdaan van context, de mogelijkheid bieden ze opnieuw te zien. In het werk dat zij nu toont bij de Bijzondere Collecties vormt zij bestaande of nieuw bedachte woorden uit lijnen, waarbij ze de woorden herhaalt en in blokken plaatst.

Gelijktijdig met haar expositie bij de Bijzondere Collecties presenteert Lam de Wolf nieuw werk bij Galerie Ra in Amsterdam, onder de titel Het vlakke Vlekkenland. Ook stelde zij een boekje samen met eigen teksten, schetsen en afbeeldingen. Dit boekje, Eindeloos hetzelfde en geen ogenblik gelijk, is verkrijgbaar in de Museumwinkel van de Bijzondere Collecties en bij Galerie Ra voor € 22,50.

Het minisymposium is gratis toegankelijk. Aanmelden kan via mail@galerie-ra.nl.

Minisymposium
vrijdag 3 februari 2012, 17–19 uur

Tentoonstelling
4 februari t/m 1 april 2012, di–vr 10–17 uur, za–zo 13–17 uur

Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam
Oude Turfmarkt 129 (Rokin)
1012 GC Amsterdam
http://www.bijzonderecollecties.uva.nl