VerhuisdLet op: Neder-L is verhuisd naar www.neerlandistiek.nl

maandag 31 oktober 2011

Age: Mijksenaar: 25 jaar functioneel ontwerpenWoensdag 2 november 17.00 uur in de aula van de UvA, Singel 411, Amsterdam
Aansluitend borrel bij de Bijzondere Collecties, Oude Turfmarkt 129, Amsterdam

Op woensdag 2 november 2011 wordt door de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam het 25-jarig jubileum van Mijksenaar bv georganiseerd. Het Amsterdamse ontwerpbureau Mijksenaar, gespecialiseerd in wayfinding en information design, en wereldberoemd geworden met het ontwerpen van bewegwijzeringssystemen voor luchthavens en stations (onder meer Schiphol) viert deze mijlpaal met een schenking aan de Bijzondere Collecties en de uitreiking van een nieuwe prijs.

Op deze middag draagt de Stichting Paul Mijksenaar een collectie ‘alledaagse’ en ook anonieme grafische vormgeving over aan de Bijzondere Collecties. Het eerste deel van de overdracht bestaat uit meer dan 700 kaarten en plattegronden. Een verzameling die uniek is omdat ze bestaat uit cartografie én infographics.

Ook zal voor het eerst de ‘Paul Mijksenaar Design for Function Award’, een nieuwe prijs voor dienstbaar ontwerpen, worden uitgereikt. Deze prijs beoogt ontwerpen te stimuleren waarin de aandacht in de eerste plaats gericht is op drie criteria: duurzaamheid, bruikbaarheid en bekoorlijkheid*. De prijs wordt uitgereikt aan de maker of makers van een product of een oeuvre op het gebied van functioneel design.

Sprekers zijn o.a. Paul Mijksenaar, Jan Werner (conservator Kaarten en Atlassen Bijzondere Collecties UvA), Joost Elffers (lid Raad van Advies Mijksenaar bv) en Toon Lauwen (curator van de Paul Mijksenaar Design for Function Award).

http://www.mijksenaar.com
http://www.bijzonderecollecties.uva.nl