Verhuisd



Let op: Neder-L is verhuisd naar www.neerlandistiek.nl

dinsdag 25 oktober 2011

Age: Crispin Elsted in Museum Meermanno

Op donderdagmiddag 3 november 2011 van 15.00 tot 17.00 uur zal de Canadese drukker Crispin Elsted een lezing geven over zijn Barbarian Press, en in het bijzonder over een van de laatste uitgaven, The Play of Pericles. Na afloop van de lezing kan een aantal werken van de Barbarian Press worden ingezien.

De Canadese Barbarian Press werd in 1977 opgericht door Crispin en Jan Elsted. Naast uitgaven van (klassieke) literatuur besteedt de pers speciale aandacht aan de houtgravure. In 1995 verscheen een van de belangrijkste uitgaven van de Barbarian Press: Endgrain: Contemporary Wood Engraving in North America, een overzicht van 121 houtgraveurs. Daarnaast geeft de pers de reeks Endgrain Editions uit, elk deel gewijd aan het werk van een enkele graveur. De pers werkte samen met vooraanstaande illustratoren als Barry Moser en John DePol.

De Elsteds wonnen voor hun uitgaven verschillende prijzen, waaronder de First Prize (Limited Editions) Alcuin Society Awards for Excellence in Book Design in Canada in 1997, 1999, 2008 en 2011 en een Judges Award tijdens de Oxford Fine Press Book Fair in 2005 en 2007.

Toegang: vrijwillige bijdrage voor het voortbestaan van het museum (excl. museumentree). Aanmelden o.v.v. naam en datum activiteit: aanmelden@meermanno.nl.

Museum Meermanno | Huis van het boek
Prinsessegracht 30
2514 AP Den Haag
http://www.meermanno.nl