VerhuisdLet op: Neder-L is verhuisd naar www.neerlandistiek.nl

zondag 24 oktober 2010

Lit: Pas verschenen: Nieuw werk van Willem G. van Maanen

Willem G. van Maanen, Wat van waarde is.

In april van dit jaar verscheen Van Maanens verhalenbundel Bagatellen. In een brief aan een vriend schreef hij: ‘Hierbij mijn nieuwste en nu toch echt mijn laatste. Het is mooi geweest, ik ga eens echt van mijn pensioen genieten. De kritieken, goed of slecht, laat ik straks over me heen komen, ik ben er niet benieuwd meer naar, ik weet zelf wel wat goed of slecht is, goed voor de ramsj of voor een herdruk.’ Maar Bagatellen is niet Van Maanens laatste: ter gelegenheid van zijn negentigste verjaardag verscheen op 30 september 2010 Wat van waarde is.

Deze bundel is een aanvulling op Dubbele inktpot, enkele pen (eerder uitgegeven door Flanor) en tezamen vormen deze uitgaven een schaduwoeuvre, klein van omvang maar stilistisch en inhoudelijk van grote waarde, al was het alleen maar omdat de bibliografie van Van Maanen, die zevenenvijftig jaar geleden debuteerde, betrekkelijk weinig titels telt.

De prijs van het boek (14 x 20 cm, 72 pagina’s, ISBN 978-90-73202-75-7) bedraagt EUR 19,50. Het is te verkrijgen door overmaking van EUR 19,50 op ING-bankrekening 19.12.112 ten name van Uitgeverij Flanor in Nijmegen, onder vermelding van ‘Waarde’. Als u betaalt via elektronisch bankieren, vergeet dan niet uw adresgegevens toe te voegen. Na ontvangst van de betaling wordt uw bestelling zonder verdere kosten bij u thuis afgeleverd. Voor betalingen vanuit het buitenland geldt: het IBAN-rekeningnummer is: NL20INGB0001912112. De BIC-code van ING-bank is: INGBNL2A. Daarnaast vraagt ING-bank het vermelden van het bankrekeningnummer (19.12.112) en de volledige adresgegevens van Uitgeverij Flanor (zie hieronder).

Uitgeverij Flanor geeft sinds 1987 op bescheiden schaal boeken uit op het gebied van de Nederlandse literatuur(geschiedenis). Jan J. van Herpen (†), Willem Huberts en Gerben Wynia vormen de redactie. Zie hieronder voor de nadere (adres)gegevens. Een fondslijst is beschikbaar op de website.