VerhuisdLet op: Neder-L is verhuisd naar www.neerlandistiek.nl

vrijdag 3 september 2010

Ten: Tentoonstelling ‘Een literaire roadtrip’, Letterkundig Museum, Den Haag, 4 sept. 2010 - 14 aug. 2011

Dertig dagen was hij onderweg, een witte roos leggend op de graven van de honderd schrijvers, die onze literatuur hebben gemaakt tot wat zij nu is. Om zijn passie voor literatuur te delen, ondernam Aad Meinderts, directeur van het Letterkundig Museum, begin dit jaar een literaire roadtrip, die hij vastlegde in woord en beeld. De reis voerde hem door Nederland en Vlaanderen, maar bracht hem ook in onder meer Parijs en Londen. Zijn vrolijk literaire avontuur was vol van onverwachte ontmoetingen en bijzondere belevenissen.
Beleef deze tocht mee in de eigentijdse tentoonstelling Een literaire roadtrip. Een tentoonstelling die je door de gedurfde vormgeving en boeiende film- en fotobeelden meeneemt op reis. Zo doet de bezoeker Ierland aan, waar Meinderts Marten Toonder eerde met een roos, en Jeruzalem en Ghana waar respectievelijk Jacob Israël de Haan en W.G. van Focquenbroch werden gehuldigd. Ook Texel (Jan Wolkers) en Auvers-sur-Oise (Vincent van Gogh) werden bezocht. Een literaire roadtrip is een tentoonstelling die zich laat lezen als een graphic novel.
De tentoonstelling is te zien vanaf zaterdagavond 4 september 2010 t/m 14 augustus 2011 en wordt begeleid door een gelijknamig boek. Ook zijn vanaf dan alle tijdens de reis gemaakte filmpjes op de website van het Letterkundig Museum te bekijken.

De Dijk-zanger Huub van der Lubbe zal tijdens de Museumnacht Den Haag, op zaterdag 4 september, het eerste exemplaar van Een literaire roadtrip in ontvangst nemen. Daarna geeft hij een intiem akoestisch optreden.

Meinderts’ reis werd mogelijk gemaakt dankzij financiële steun van NBD/Biblion, het Ministerie van OCW en de Koninklijke Boekverkopersbond.